Zgłoszenie

Izabela

MAKARON Z BOBEM, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GRILLOWANYM KURCZAKIEM

Głosy:  1/1 1

Składniki:
Makaron
Bób
Boczek
Fasolka szparagowa
Suszone pomidory w oleju
jogurt naturalny
2-3 ząbki czosnku
Parmezan
Zioła toskańskie
Pierś z kurczaka
Pieprz i sól
Suszone zioła
Wykonanie:
Pierś kurczaka marynujemy w ziołach z solą i pieprzem z niewielką ilością oliwy z oliwek. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku.
Makaron gotujemy al dente. Czosnek drobno siekamy, podsmażamy. Dodajemy pokrojony boczek i smażymy, po chwili dodając wcześniej ugotowany i obrany bób, oraz fasolkę. Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy do całości. Dodajemy jogurt, zagęszczamy łyżeczką mąki, chwilę gotujemy. Dodajemy 2 łyżeczki ziół toskańskich. Całość mieszamy dodając parmezan.
Smacznego!