Zgłoszenie

Dorota

makaron kokardki z wątróbką z indyka w sosie mascarpone

Głosy:  1/1 101

0,5 kg wątróbki z indyka
10 dkg mąki pszennej
250 g serka mascarpone
1 cebula
makaron kokardki Barilla
sól, pieprz

Umyć wątróbkę, osuszyć na ręczniku papierowym, następnie pokroić ją w 0,5 cm paseczki i obtoczyć w mące pszennej.
Rozgrzać masło klarowane lub olej i usmażyć wątróbkę z każdej strony. Pod koniec smażenia wrzucić do patelni pokrojoną w wiórki cebulę.
Następnie dodać serek mascarpone. Jeśli sos okaże się za gęsty. podlać odrobiną wody. Całość na koniec przyprawić solą i pieprzem.

Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzony gorący makaron polać sosem z wątróbką.
Najlepiej smakuje z mixem sałat z oliwą z orzecha włoskiego.