Zgłoszenie
Dorota
0,5 kg wątróbki z indyka
10 dkg mąki pszennej
250 g serka mascarpone
1 cebula
makaron kokardki Barilla
sól, pieprz
Umyć wątróbkę, osuszyć na ręczniku papierowym, następnie pokroić ją w 0,5 cm paseczki i
obtoczyć w mące pszennej.
Rozgrzać masło klarowane lub olej i usmażyć wątróbkę z każdej strony. Pod koniec
smażenia wrzucić do patelni pokrojoną w wiórki cebulę.
Następnie dodać serek mascarpone. Jeśli sos okaże się za gęsty. podlać odrobiną wody.
Całość na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzony gorący makaron polać sosem z
wątróbką.
Najlepiej smakuje z mixem sałat z oliwą z orzecha włoskiego.