Zgłoszenie

Michał

Makaron, cukinia i boczek, zawsze smakuje!

Głosy:  1/1 7

1x duża cukinia
100g boczku wędzonego
1x cebula
2x ząbki czosnku
Makaron Barilla Bavette n.13 (ile kto lubi :))
oliwa z oliwek
odrobina parmezanu

Zaczynamy gotowanie!
Wstawiamy wodę na makaron. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Następnie dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli, dosłownie na jedną minutę dodajemy przetarty przez praskę czosnek i od razu wrzucamy pokrojoną na półplasterki cukinie. Wszystko smażymy razem 3-4 minuty. Na końcu solimy, pieprzymy do smaku i dodajemy do ugotowanego w osolonej wodzie makaronu. Wykładamy na talerze, polewamy odrobiną oliwy z oliwek i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego 🙂