Zgłoszenie

Marta

Makaron Barilla z jogo-czarki

Głosy:  1/1 4

składniki:
* 150 g makaronu Barilla
* 150 ml jogurtu greckiego
* 250 g mięsa mielonego
* 150 g pieczarek
* 50 g cebuli
* nać pietruszki
* sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron Barilla gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, robimy z niego małe pulpeciki. Podsmażamy, na rumiano. Dodajemy odrobinę wody i przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy około 10-15 minut. Następnie osobno podsmażamy cebulkę z pieczarkami, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pietruszkę, pulpeciki. Ściągamy z ognia, dodajemy jogurt i ugotowany makaron Barilla. Po wymieszaniu wszystkiego – jemy. Smacznego!