Zgłoszenie

Elżbieta

MAKARON BARILLA BAVETTE N.13 Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, KOZIM SEREM I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI

Głosy:  1/1 7

Składniki (na 1 osobę):

makaron Barilla Bavette n.13 – 10 dkg
cebula biała – ½ sztuki
czosnek – ½ ząbka
papryczka piri piri – 1/3 strączka
kapary – 20 sztuk
ser kozi – 50 g
pomidor malinowy – 1 sztuka
pomidorki koktajlowe czerwone i żółte – 8 sztuk
świeże zioła – garść (bazylia, tymianek, natka pietruszki, oregano)
oliwa z oliwek do podsmażenia
kawałek ryby wędzonej – pstrąga
sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę, czosnek i papryczkę (jeśli ktoś nie lubi, wyjąć pestki) pokroić drobno.
Podsmażyć lekko na oliwie z oliwek dodając sól i pieprz (po szczypcie).
Dojrzały pomidor malinowy sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić na małe kawałki.
Dodać na patelnię. Smażyć, by zredukować wodę z pomidora. Pod koniec dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Chwilę razem smażyć. Zdjąć z gazu.
Ser kozi pokroić drobno.
Tak samo świeże zioła.
Kawałek (1/2) dużego pstrąga obrać, porwać na drobniejsze cząstki, wyjąć ości.
Makaron ugotować wg przepisu.
Na patelnię wrzucić zioła, kozi ser i pstrąga, a na końcu makaron.
Przemieszać, wyłożyć na talerz i … SMACZNEGO !