Zgłoszenie

Małgorzata

Letnie spaghetti z kurkami, cukinią i mascarpone

Głosy:  1/1 17

Składniki:
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
200g kurek
1 cukinia
Mascarpone 200g
3 łyżki śmietany 18%
Pęczek natki pietruszki
Sól, pieprz
Parmezan
2 łyżki oleju ryżowego
1 łyżka masła klarowanego

Przygotowanie:
Na patelnię wylać olej i masło, roztopić i dodać posiekaną cebulę i czosnek. Zeszklić przez 1 minutę.

Kurki umyć dokładnie gąbeczką, pokroić na mniejsze kawałki.
Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Do cebuli i czosnku dodać kurki i cukinię, podsmażyć przez 5 minut. Dodać mascarpone, śmietanę i podsmażyć przez 2 minuty. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i śmiało pieprzem.

Ugotować w międzyczasie makaron spaghetti Barilla.

Na talerzu ułożyć makaron, na nim sos i posypać startym parmezanem.

Smacznego! 🙂