Zgłoszenie

Marek

Kurczak po chińsku z warzywami i makaronem Risoni

Głosy:  0

Składniki:
-1 pierś z kurczaka
-1/2 cukinii
-1/2 brokuła
-1 czerwona papryka
-łyżka orzeszków ziemnych
-1 łyżka mąki ziemniaczanej
-1/2 łyżki sosu jasnego sojowego
-1 średnia cebula
-1/2 szklanki bulionu
-przyprawy: sól, pieprz, kolendra, chili
-olej do woka
-opakowanie makaronu Risoni firmy Barilla
Przygotowanie potrawy:
Pierś kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i doprawiamy chili, solą, kolendrą i pieprzem i mieszamy z mąką ziemniaczaną.
W woku rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy cebulę pokrojoną wcześniej w pióra. Dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy na parze. Do warzyw dodajemy naszego kurczaka i podsmażamy. Kolejny krok to dodanie brokułów i pokrojonej w talarki cukinii i wymieszanie całości.
Orzeszki prażymy na patelni i dodajemy również do warzyw. Wlewamy uprzednio przygotowany bulion i gotujemy do momentu aż stworzy nam się sosik. Podajemy z ulubionym makaronem Barilla Risoni! Smacznego!