Zgłoszenie

Bartek

Instalata di pasta fredda – Makaronowa sałatka z omułkami, kaparami, serem Grana Padano, skiełkowaną rzodkiewką i nasturcją

Głosy:  1/1 1

250 g makaronu farfalle Barilla
100 g pomidorów koktajlowych, pokrojonych na pół
20 omułków ugotowanych w sosie winnym, wyjętych z muszli
1/2 szklanki wiórków Grana Padano
5 filecików anchois, pokrojone
2 łyżki odsączonych kaparów
3 łyżki oliwy
Sok z połowy cytryny
Garść kiełków rzodkiewki
Kwiaty nasturcji
Sól i pieprz

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją. Wymieszaj z pomidorami, anchois, serem, kaparami, oliwą, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaj omułki, delikatnie wymieszaj, odstaw na 20 minut. Serwuj na zimno, przed podaniem dodaj kiełki rzodkiewki i kwiaty nasturcji.