Zgłoszenie

Małgorzata

Fusilli ze szpinakiem, szynką parmeńską i rodzynkami

Głosy:  1/1 79

1 opakowanie makaronu fusilli Barilla
200 gram szpinaku świeżego
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
½ szklanki rodzynek
100 gram szynki parmeńskiej
Sól, pieprz

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta makaronu Barilla.
Rodzynki zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 5 minut, odcedzamy.
Szynkę parmeńską kroimy w paseczki i prażymy ją na chrupko na patelni – przekładamy na talerzyk.
Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany drobno czosnek i przesmażamy go 1 minutę. Dodajemy opłukany i przesiekany szpinak, przesmażamy dwie minuty.
Na patelnie dodajemy odcedzony makaron, rodzynki i uprażoną szynkę – wszystko starannie mieszamy, oprószamy solą i pieprzem i serwujemy gorące, smacznego ; )