Zgłoszenie

Anita

Fusilli Barilla z łososiem i cukinią.

Głosy:  0

Składniki: 350g Fusilli Barilla 1 por , białe wino ,1 ząbek czosnek, 300 g cukinii ,300 g świeżego łososia (może być wędzony) 3 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine , pieprz , sól i bazylia do smaku, zielona cebula do dekoracji .1. filet z łososia i cukinię kroimy w kostkę , por pokroić w cienkie pierścienie, czosnek drobno posiekać. 2. na oliwie z oliwek podsmażyć czosnek i pora na złoty kolor. Dodać cukinię i smażyć 2 minuty. Dolać białego wina (około pół szklanki) odczekać ,aż wyparuje i dodać bazylię. Gdy cukinia jest podsmażona , dodać filety z łososia i smażyć. Dodać sól i pieprz. Rybę dodajemy na samym końcu. 3. Ugotować Fusilli Barilla według przepisu na opakowaniu. Wymieszać makaron z sosem na patelni. Przed podaniem posypać drobno posiekaną zieloną cebulą.