Zgłoszenie

Karolina

Farfalle z tuńczykiem

Głosy:  1/1 12

Składniki:
• pół opakowania makarony Barilla farfalle
• 2 puszki tuńczyka w wodzie (po 80 gramów)
• jedna mała cebula
• łyżeczka kaparów
• garść pomidorków cherry
• twardy ser do posypania – najlepiej parmezan
• łyżka oleju
• sól, pieprz
• pietruszka

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W między czasie kroimy cebulę w piórka, wrzucamy na patelnię z oliwą. Kiedy zeszkli się cebula dodajemy posiekane kapary, odsączonego tuńczyka, sól i pieprz do smaku. Chwilę dusimy i dodajemy pokrojone w połówki pomidorki cherry.
Ugotowany makaron łączymy z sosem na patelni. Porcję makaronu podajemy na talerzu posypaną pietruszką i odrobiną sera.