Zgłoszenie

Piotr

FARFALLE z serkiem Almette z nutką Schwarzwaldu

Głosy:  1/1 98

Tysiąc planów, pomysłów i rzeczy na liście do zrobienia. Dlatego dziś postawiłem na makaronową prostotę z makaronem Barilla.
Zamiast śmietany sos zrobiłem na bazie ziołowego serka twarogowego Almette. Z makaronem Farfalle Barilla, szynką Szwardzwaldzką, szczypiorkiem tworzy naprawdę smaczną kompozycję. Serek rozmieszany z masłem stał się gęstym sosem, który świetnie otulił makaron.
Polecam 🙂

Składniki:
– makaron Barilla Farfalle
– szynka Szwardzwaldzka
– szczypiorek
– serek Almette z ziołami
– masło
– czosnek
– natka pietruszki
– czarny pieprz świeżo mielony

Gotujemy makaron Barilla Farfalle al dente.
Szynkę Szwardzwaldzką podsmażamy na maśle, tak aby była chrupka.
Na tłuszcz po szynce wrzucamy posiekany czosnek. Podsmażamy aż zacznie pachnieć (ok. 1 minutę).
Na patelnię wkładamy serek, który wraz z czosnkiem podsmażamy jeszcze minutkę.
Sos doprawiamy do smaku pieprzem.
Wkładamy makron na patelnię i mieszamy 2 – 3 minuty.

Makaron wykładamy na talerz, na wierzch kładziemy plasterki szynki oraz dekorujemy pietruszką.
Smacznego!