Zgłoszenie

Roksana

Farfalle z pieczarkami i ciecierzycą

Głosy:  1/1 5

Składniki na 1 porcję:
Barilla Farfalle / ok 120 g
Pieczarki / 150 g ( po obraniu)
Ciecierzyca ( z puszki) / 60 g
Papryka zielona / pół sztuki
Czosnek / 2 ząbki
Natka pietruszki ( posiekana) / 2 łyżki
Ser cheddar ( starty) / 2 łyżki
Oliwa z oliwek / 2 łyżki
Przyprawy: sól, pieprz kolorowy, kolendra nasiona,
papryka słodka mielona, kmin rzymski

1. Pieczarki ( pokrojone na plasterki) podsmażamy na patelni na oliwie z oliwek ( ok 5 min).
2. Do podsmażonych pieczarek dodajemy: czosnek ( drobno posiekany), paprykę zieloną ( pokrojoną w kostkę), ciecierzycę ( odsączoną z zalewy) oraz mieszankę przypraw ( sól, pieprz kolorowy, kolendrę zmieloną, kmin rzymski zmielony, paprykę słodką mieloną) -całość podsmażamy jeszcze przez 3 min.
3. Gasimy palnik pod patelnią z podsmażonymi wcześniej produktami i gotujemy makaron w osolonej wodzie ( zgodnie z zaleceniami producenta).
4. Ugotowane i odsączone z wody Farfalle Barilla umieszczamy w patelni z podsmażonymi produktami i podsmażamy wszystko przez ok 1 min w celu połączenia się składników.
5. Gotowe danie wykładamy na talerz. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i startym serem cheddar.

Smacznego.