Zgłoszenie

Anna

Farfalle z łososiem, rukolą i pomidorkami

Głosy:  1/1 345

Chcesz wyczarować szybkie i pyszne danie? Proszę, oto sekret!

SKŁADNIKI:
250g makaronu farfalle Barilla
300g surowego łososia
50g rukoli
300g pomidorków koktajlowych
40g czarnych oliwek
kilka listków świeżej bazylii
oliwa z oliwek
sól
pieprz
sok z cytryny

CZAS PRZYGOTOWANIA:
15 minut

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Nastaw w garnku osoloną wodę. [Gdy zacznie się gotować wrzucisz do niej naszego głównego bohatera – fafalle Barilla]. A tymczasem umyj pomidorki, pokrój na ćwiartki i wrzuć do miski. Posiekaj bazylię, oliwki pokrój w plasterki. Dodaj do pomidorków, wraz z dwoma łyżkami oliwy. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Woda na pewno już wrze – nie zwlekaj – wrzuć makaron i gotuj 10min od czasu do czasu mieszając. Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Smaż krótko (2-3min) na oliwie, delikatnie mieszając. Do miski z wcześniej przygotowanymi pomidorkami dodaj rukolę i łososia. Ugotowany makaron odcedź i dodaj do reszty składników. Wymieszaj i zjadaj. Prawda, że pyszne?