Zgłoszenie

Jerzy

Farfalle z cukinią i indykiem

Głosy:  0

Składniki:
makaron Farfalle Barilla – 2 duże garście,
cebula – 1 szt.,
ugotowany filet z indyka -100 g,
młoda cukinia pokrojona w kostkę – 2 duże garście,
sól,
pieprz mielony czarny,
smalec ze skwarkami – 1 łyżka,
starty ser parmezan,
posiekany koperek, szczypiorek.
Sposób przygotowania:
Makaron gotuję na al dente z dodatkiem soli i odcedzam.
Cebulę kroję w drobną kostkę. Na patelni roztapiam smalec, podsmażam na nim cebulę. Dodaję cukinię i podsmażam na małym ogniu. Jak już cukinia będzie miękka dodaję pokrojonego w kostkę indyka i podsmażam całość na złoty kolor, zwiększam płomień. Dokładam zioła, mieszam, makaron i posypuje całość startym serem. Szybko, smacznie i prosto.