Zgłoszenie

Dorota

Cytrynowe spaghetti z polsko – włoskimi smakami

Głosy:  1/1 1

porcja na 4 osoby:

250 g spaghetti n.5 Barilla
2 łyżki oliwy
3 duże ząbki czosnku
4 łyżki soku z cytryny
mały pęczek natki pietruszki
50 g oscypka
pieprz cytrynowy
sól

Makaron spaghetti n.5 Barilla ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (8 minut), odcedzić.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek.
Natkę pietruszki posiekać, dodać na patelnię. Wlać sok z cytryny, wymieszać. Dodać gorący makaron, wymieszać.
Oscypek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do makaronu, jeszcze raz wymieszać. Doprawić pieprzem cytrynowym i ewentualnie solą.