Zgłoszenie

Witek

Croissanty z pesto, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą

Głosy:  1/1 3

SKŁADNIKI:
1 ciasto na croissanty,
1 słoiczek pesto Barilla,
1 mozzarella,
10 dkg szynki parmeńskiej,
pokrojone czarne oliwki,
jajko,
czarny sezam.

WYKONANIE:
Ciasto po rozpakowaniu dzielimy na 10/12 części w kształcie trójkąta. Każdy kawałek smarujemy pesto Barilla . Na to kładziemy szynkę parmeńską, kawałek mozzarelli i pokrojone czarne oliwki. Każdy kawałek zwijamy w kierunku środka i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Całość posypujemy czarnym sezamem.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C.

Doskonała przekąska na plaży;-)