Zgłoszenie
Składniki:
								250g makaronu BARILLA FUSILLI
								200g wędzonego łososia
								300g śmietany 18%
								1 średnia cebula
								świeżo zmielony pieprz
								zioła prowansalskie
								2 łyżki masła
								200 ml wytrawnego wina (może być białe lub czerwone)
								6 suszonych pomidorów
								szczypiorek
								garść rukoli
								2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania
								1. Makaron gotujemy al dente.
								2. W międzyczasie cebulę oraz czosnek kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle.
								3. Plastry wędzonego łososia tniemy na małe kawałki, wrzucamy do zeszklonej cebuli i
								smażymy na średnim ogniu przez około 2 minuty.
								3. Suszone pomidory miksujemy w blenedrze na pastę.
								4. Do smażącego się łososia dodajemy wino, śmietanę oraz zblendowane suszone pomidory.
								Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Można dodać szczyptę
								soli. Energicznie mieszamy.
								5. Gotujemy lekko mieszając na średnim ogniu, aż sos zacznie gęstnieć (5 do 10
								minut).
								6. Gotowy sos nakładamy na ugotowany makaron, posypujemy rukolą oraz pokrojonym na
								drobne kawałki szczypiorkiem.
								SMACZNEGO 🙂
