Zgłoszenie

Agata

„CACIO E PEPE”: SPAGHETTI N.5 Z PARMEZANEM, PIEPRZEM I KIEŁBASĄ BOLOŃSKĄ

Głosy:  0

Składniki na 2 porcje:
200g makaronu Spaghetti n.5 Barilla
100g parmezanu
100g kiełbasy bolońskiej
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. W czasie kiedy makaron się gotuje, na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w plasterki kiełbasę, pieprz i podgrzewamy na małym ogniu. Odcedzamy makaron (zachowując 1/2 szklanki wody), przekładamy na patelnię z pieprzem i kiełbasą, dodajemy ser i energicznie mieszamy dolewając wodę z gotującego się makaronu, aż ser
rozpuści się i równomiernie oblepi makaron.
Smacznego!