Zgłoszenie

Elżbieta

Buono

Głosy:  1/1 19

Składniki dla 4 osób: 1 opakowanie spaghetti Barilla, 6 papryk czerwonych, 30 dkg, szynki gotowanej, 4 łyżki oliwy, szczypta papryki ostrej mielonej, pieprz, sól. 4 łyżki startego parmezanu, słoiczek kaparów, kilka listków świeżej bazylii.
Wykonanie:
paprykę umyć, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w ćwiartki, ułożyć na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym do 180 st. C. piekarniku przez 20 minut. Lekko przestudzić, ściągnąć skórkę i pokroić w słupki. Również w słupki pokroić szynkę. Obydwa składniki włożyć do rondla, dodać oliwę, sól, pieprz, mieloną paprykę. Podgrzać. Ugotować wg. przepisu na opakowaniu spaghetti Barilla. Wykładać na talerze, polać sosem, dodać kapary, parmezan i bazylię.