Zgłoszenie

Kacper

Bavette z suszoną wołowiną, pomidorkami i tymiankiem

Głosy:  1/1 44

Przepis jest tak banalny, że nawet trochę głupio jest mi go tutaj dodawać, no ale czy cała włoska kuchnia nie słynie z prostoty, która jest gwarancją najlepszego smaku?

składniki na 2 porcje:
-200 g makaronu Bavette n. 13 Barilla,
-100 g suszonej wołowiny,
-6-7 pomidorków koktajlowych,
-2 ząbki czosnku,
-świeży tymianek,
-oliwa z oliwek,
-sól i pieprz

przygotowanie:
Wstawiamy makaron i gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, czyli około 8 minut.

W międzyczasie kroimy czosnek z cienkie plasterki i razem z gałązką tymianku podsmażamy 3-4 minuty na oliwie, potem dodajemy suszoną wołowinę, którą wcześniej rozrywamy na mniejsze kawałki. Na małym ogniu podgrzewamy do czasu, aż makaron będzie gotowy, odcedzamy go i dodajemy do sosu z suszonej wołowiny, dokładnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze chwilę.

Podajemy duże porcje 😀
Smacznego!