Zgłoszenie

Magdalena

Bavette z pesto i cukinią

Głosy:  1/1 13

Składniki:
200g Barilla Bavette n.13
2 cukinie
2 łyżki pesto alla Genovese
2 ząbki czosnku
pół cebuli
oliwa z oliwek
sól, pieprz
świeżo starty parmezan

Wykonanie:
Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek zeszklij drobno posiekaną cebule i czosnek. Dodaj startą skórke z cukini i podsmażaj aż zmięknie. Dopraw solą i pieprzem i odstaw na bok.
Makaron włóż do wrzącej i osolonej wody, gotuj przez 8min.
Po ugotowaniu makaron odcedź, dodaj do niego 2 łyżki pesto alla Genovese i kilka kropel oliwy z oliwek. Całość wymieszaj.
Następnie przełoż przygotowany makaron do patelni i zamieszaj. Przygotowane danie posyp świeżo startym parmezanem i rozkoszuj się smakiem! Gotowe!
Życzę smacznego!