Zgłoszenie

Agnieszka

Bavette z mulami w białym winie

Głosy:  1/1 42

SKŁADNIKI:

800 G MULI
2 SZALOTKI
3 ZĄBKI CZOSNKU
1 SZKLANKA BIAŁEGO WINA WYTRAWNEGO
3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK
250 G MAKARONU
250 G POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH
ŚWIEŻA BAZYLIA
ŁYŻKA STARTEGO PARMEZANU
SÓL
PIEPRZ

MULE UMYĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ
WYRZUCIĆ TE USZKODZONE I OTWARTE
NA OLIWIE Z OLIWEK PODSMAŻYĆ POKROJONE SZALOTKI I CZOSNEK NASTĘPNIE
DODAĆ MULE ZALAĆ WINEM
PRZYPRAWIĆ SOLĄ I ŚWIEŻO ZMIELONYM CZARNYM PIEPRZEM
DUSIĆ POD PRZYKRYCIEM 8 MIN DO MOMENTU AŻ SIĘ MUSZLE OTWORZĄ
POD KONIEC DODAĆ POKROJONE NA POŁÓWKI POMIDORKI I UGOTOWANY
MAKARON AL DENTE
DUSIĆ WSZYSTKO RAZEM JESZCZE PRZEZ 2 MINUTY
WYŁOŻYĆ NA TALERZ I POSYPAĆ STARTYM PARMEZANEM I UDEKOROWAĆ
BAZYLIĄ.

SMACZNEGO.