Zgłoszenie

Ewa

Bavette z kurkami

Głosy:  0

Przygotuj makaron Barilla – BAVETTE n. 13, jedną cebulę, 250 gr kurek, szklankę białego wina, małe opakowanie śmietany 18%, dwie łyżki masła oraz pęczek pietruszki.
Przygotowanie sosu: podsmażamy na maślę cebulkę pokrojoną w kostkę aż się zeszkli. Kurki myjemy pod bieżącą wodą. Wrzucamy do cebuli. Chwilę smażymy – dosłownie 5 minut. Wlewamy wino, wrzucamy gałązkę pietruszki i na małym ogniu dusimy. Posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Czekamy aż wino odparuje. Dodajemy śmietanę i mieszamy chwilę na małym ogniu. Wyciągamy gałązkę pietruszki.
Ugotowany makaron wrzucamy do sosu i mieszamy, bądź makaron układamy na talerzu i polewamy sosem. Posypujemy poszatkowaną pietruszką.
BUON APPETITO A TUTTI 🙂