Zgłoszenie

Anna

Bavette con pomodoro e tonno

Głosy:  1/1 3

Składniki:
opakowanie makaronu Bavette Barilla
sól, pieprz
zioła prowansalskie
pomidory w puszce
cebula
łyżka masła klarowanego
tuńczyk w puszce
oliwki lub kapary
listki mięty do dekoracji

Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie należy rozpocząć przygotowanie sosu.
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle klarowanym. Dodać pomidory. Doprawić solą, pieprzem i dużą ilością ziół prowansalskich. Podsmażać przez 5 minut. Następnie dodać tuńczyk i oliwki, podsmażać kolejne 5 minut. Wymieszać gotowy sos z makaronem lub wyłożyć na górę. Makaron udekorować listkiem mięty, talerz udekorować przyprawami. Bon Appetit!!!