Zgłoszenie

Adam

BARILLA BAVETTE W WIOSENNO-LETNIM WYDANIU

Głosy:  0

Składniki:
20 dag makaronu Bavette Barilla
po łyżce: obranych orzechów włoskich, pistacjowych, nasion słonecznika i dyni
świeże zioła: natka pietruszki, bazylia, koperek, lubczyk, szczypiorek i kolendra
2 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
cebulka szalotka
4 łyżki tartego parmezanu
sól morska
czarny pieprz
Do dekoracji: czerwona papryka, sałata, sezam, poziomki i jadalne kwiatki

Przygotowanie:
Orzechy włoskie zalewamy letnią wodą i moczymy przez około 2 godziny, nasiona dyni i słonecznika prażymy na rozgrzanej patelni. Wymoczone orzechy płuczemy pod bieżącą wodą i przekładamy do blendera, wsypujemy przestudzone nasiona dyni i słonecznika, dodajemy orzechy pistacjowe i razem blendujemy na drobne kawałki, następnie dodajemy świeże zioła, czosnek, cebulkę i oliwę z oliwek, doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, wszystko razem miksujemy do uzyskania konsystencji pesto i mieszamy z ugotowanym makaronem. Posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy.
Smacznego!