Wołowe klopsiki w sosie Arabiata
Składniki:
- 1 słoiczek (400g) sosu Arrabbiatta Barilla,
- 200 g makaronu Bavette Barilla,
- 350 g chudej mielonej wołowiny,
- sól, pieprz do smaku,
- 1 łyżka oliwy,
- parmezan, bazylia do podania.
Sposób przygotowania:
Zagotuj wodę, posól i wrzuć makaron, gotuj 8 minut. Odcedź i zostaw w garnku w którym się gotował.
Mielone mięso dopraw sola, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Uformuj małe, okrągłe klopsiki. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż kotleciki na rumiano. Wlej sos, zagotuj i podgrzewaj razem około 5 minut.
Na patelnię wrzuć makaron, wymieszaj z sosem. Podawaj z tartym parmezanem i bazylią.
Bon Appetit!
[Przepis przygotowała p. Monika]