Zgłoszenie
Zupa owocowa
Składniki: {4 porcje}
200 g czerwonej porzeczki
200 g czarnej porzeczki
200 g czereśni
1500 ml wody
18 g cukru waniliowego
4 łyżki czubate cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
500 g makaronu Barilla Farfalle
Przygotowanie:
1. Makaron Barilla Farfalle ugotować, według przepisu na opakowaniu.
2. Owoce opłukać, umyć. Czereśnie wydrylować.
3. Owoce zalać zimną wodą w garnku, gotować 10 minut, potem dodać cukier waniliowy,
cukier i gotować jeszcze 10 minut.
4. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 125 ml zimnej wody, stopniowo wlać do gotującego się
wywaru, ciągle mieszając przez 3 minuty, po czym zdjąć z ognia.
5. Makaron podawać z zimną, lub gorącą zupą owocową.