Zgłoszenie
Zupa owocowa
Składniki: {4 porcje}
								200 g czerwonej porzeczki
								200 g czarnej porzeczki
								200 g czereśni
								1500 ml wody
								18 g cukru waniliowego
								4 łyżki czubate cukru
								2 łyżki mąki ziemniaczanej
								500 g makaronu Barilla Farfalle
Przygotowanie:
								1. Makaron Barilla Farfalle ugotować, według przepisu na opakowaniu.
								2. Owoce opłukać, umyć. Czereśnie wydrylować.
								3. Owoce zalać zimną wodą w garnku, gotować 10 minut, potem dodać cukier waniliowy,
								cukier i gotować jeszcze 10 minut.
								4. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 125 ml zimnej wody, stopniowo wlać do gotującego się
								wywaru, ciągle mieszając przez 3 minuty, po czym zdjąć z ognia.
								5. Makaron podawać z zimną, lub gorącą zupą owocową.
