Zgłoszenie

Marzena

Zupa jarzynowa z makaronem

Głosy:  0

Składniki:

– 2 marchewki
– 2 garście zielonego groszku
– 300 g zielonej fasolki
– 100 g makaronu spaghetti Barilla
– puszka pomidorów
– sól, pieprz
– 100 ml mleka
– łyżka sosu sojowego
– mały brokuł
– liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody. Dodajemy liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu. Zagotowujemy.

Marchewkę obieramy i kroimy w plastry, dodajemy do garnka. Następnie wrzucamy zielony groszek. Po 10 minutach dodajemy zieloną fasolkę i pomidory z puszki. Gotujemy kolejne 10 minut.

Na samym końcu wrzucamy różyczki brokuła i makaron (możemy go połamać na mniejsze części), gotujemy 5 minut. Dodajemy sos sojowy, mleko, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dekorujemy zieloną pietruszką.