Zgłoszenie

Emilia

Zapiekany makaron FUSILLI z fasolką szparagową i mięsem

Głosy:  1/1 312

Składniki
400 g -Makaronu Barilla FUSILLI
200 g pieczarek
3 szt cebuli czosnkowej
2 ząbki czosnku
300 g mięsa mielonego
oliwa z oliwek
sos Arrabbiata Barilla
6 łyżek PESTO ROSSO
200 g fasolki szparagowej
pokrojony seler naciowy
100 g Sera żółtego najlepiej pleśniowego
Przyprawy-pieprz sól oregano bazylia
Pomidorki koktajlowe.Zielenina.

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie-około 20 minut.Pieczarki podsmaż na rozgrzanej oliwie,dodaj pokrojoną cebulę,rozgnieciony czosnek oraz seler naciowy.Smaż na średnim ogniu,następnie dodaj mięso mielone i dalej smaż.Dodaj sos Arrabbiata. Dopraw do smaku.
Rozgrzej piekarnik.Do żaroodpornego naczynia wkładaj kolejno makaron,potem mięso z sosem,makaron,fasolkę szparagową i makaron.Na wierzchu ułóż plasterki sera żółtego i Pesto Rosso.Włóż zapiekankę do piekarnika na około 15 minut.Po wyjęciu udekoruj.SMACZNEGO.

Włoska kuchnia to raj dla podniebienia.DOLCE VITA,czyli rozsmakuj się w kuchni włoskiej.A ja ją uwielbiam.