Zgłoszenie

Katarzyna

Zapiekanka ogrodowa z makaronem

Głosy:  1/1 30

Składniki:
– 1/2 opakowania makaronu Barilla – najlepiej penne lub fusilli,
– 250 gram ricotty,
– opakowanie mozzarelli,
– 250 gram pomidorków koktajlowych,
– 6 kwiatów cukinii,
– 2 żabki czosnku, sól, pieprz,
– listki bazylii,
– 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
Makaron gotujemy i odcedzamy. Ser ricotta mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem, tak przygotowane nadzienie wkładamy do kwiatów cukinii. na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, układamy makaron i kwiaty cukinii, wsypujemy pomidorki, solimy i pieprzymy, dodajemy podarte listki bazylii, a na górę wykładamy kawałki mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 20 minut. Smacznego