Zgłoszenie
Składniki:
500 g makaronu Barilla Penne Rigate,
Słoiczek Sosu Barilla Basilico,
dwie duże cebule,
200 g szynki,
średniej wielkości cukinia,
100 g sera gouda,
Oliwa z oliwek,
Przygotowanie:
Pokrój w kostke szynke i cebule, wrzuć składniki na rozgrzaną oliwe i podsmaż. Tak
przygotowaną szynke i cebule przełóż do miski a na patelnie wrzuć pokrojoną w grubą
kostke cukinie, przykryj i podduś.
Makaron ugotuj al dente, w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Przełóż
wszystkie składniki do naczynia, dodaj sos i wymieszaj, posyp tartym serem i zapiekaj w
piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po przygotowaniu zapiekanki będziesz niczym Capo di tutti cappi.
Smacznego!