Zgłoszenie
Magda
Składniki:
250 g makaronu Farfalle Barilla,
Słoiczek czerwonego pesto Pomodori Secchi Barilla,
Słoiczek pomidorów suszonych w zalewie,
150 g sera mozzarella,
Pęczek natki pietruszki,
Odrobina masła do wysmarowania formy.
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al denete, w osolonej wodzie.
W tym samam czasie pokrój: suszone pomidory w paseczki, mozzarellę w kosteczkę, natkę pietruszki poszatkuj.
Makaron odcedź, 150ml wody zostaw. Do garnka z gorącym makaronem wrzuć pokrojone warzywa, ser, dodaj pesto, wodę z gotowania makaronu i całość dokładnie wymieszaj.
Przełóż wszystko do wysmarowanej masłem formy do pieczenia i zapiekaj w piekarniku – czas 15 minut, temperatura 180 stopni.
Przed podaniem posyp startym serem Pecorino.
Smacznego!