Zgłoszenie

Małgorzata

Wyrazisty makaron z piersią z kurczaka po włosku

Głosy:  1/1 6

Składniki:
– cebula pokrojona w kostkę
– sok z 1/3 cytryny
– mała śmietanka 30%
– pierś z kurczaka
– suszone zioła, sól, pieprz, ostra papryka
– świeży koperek, bazylia i natka pietruszki
– korzeń imbiru
– makaron Barilla Bavette n.13

Pokrojoną w grube plastry pierś wysmażyć na oliwie z obu stron do zarumienienia. Dodać cebulkę i posiekane świeże zioła, a po chwili sok z cytryny wymieszany ze śmietanką. Doprawić suszonymi ziołami oraz resztą przypraw do smaku. Na sam koniec zetrzeć kawałek korzenia imbiru, który nada potrawie wyrazisty i orzeźwiający smak. Dzięki temu będzie to idealna opcja na letni obiad! Tak przygotowaną pierś z sosem podawać na ugotowanym wcześniej makaronie Barilla. VIOLA! 🙂