Zgłoszenie

Agata

WŁOSKA KLASYKA CZYLI BAVETTE Z WĘDZONYM BOCZKIEM, PARMEZANEM I CZARNYM PIEPRZEM

Głosy:  1/1 1

Składniki na 2 porcje:
– 20 dag makaronu Bavette Barilla
– 10 dag wędzonego boczku
– 1 płaska łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
– 1/2 szklanki 30% słodkiej śmietanki
– 1/2 szklanki startego parmezanu
– 2 łyżki masła
– 1 cebulka
– natka pietruszki, koperek, bazylia
– czarny sezam
– sól

Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pokrojony w kostkę boczek, dodajemy pieprz, śmietankę, posiekaną pietruszkę i koperek, solimy do smaku, wszystko razem podsmażamy około 1 minuty i przekładamy do ugotowanego i odcedzonego makaronu. Po wyłożeniu na talerze posypujemy parmezanem, sezamem oraz świeżą bazylią.
Smacznego!