Zgłoszenie

Barbara

Wegetariański zawrót głowy.

Głosy:  1/1 6

250 g Tortiglioni Barilla, 1 cebula, 2 ząbki czosnku ,200 g pomidorów koktajlowych,4-5 szt jajek, 250 ml sos pomidorowy Barilla mozzarella i ricotta , 100 g twardego sera.Tortiglioni Barilla ugotować „al dente”. Przede wszystkim przestrzegać czasu podanego na opakowaniu. Ugotowany odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulę i czosnek posiekać.Podsmażyć na oliwie z oliwek.Formę do pieczenia smarujemy olejem .W misce wymieszać ugotowany makaron z cebulą,czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi na połówki.Wszystko wykładamy do formy.W misce roztrzepujemy rózgą jajka,dodajemy sos Barilla ,solimy i pieprzymy.Na paste wylewamy mieszaninę pomidorowo jajeczną.Posypujemy startym serem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.Danie posypujemy szczypiorkiem,Smacznego!