Zgłoszenie

Monika

Wakacyjna przyjemność :)

Głosy:  1/1 8

-Dwie piersi z kurczaka
-Makaron Barilla
-Pomidory z puszki
-Świeża natka pietruszki
-Świeży szpinak – pudełko
-Jedna cebula czerwona
-Trzy ząbki czosnku
-Mozzarella w kulce
-Zielenina do dekoracji
-Sol i pieprz oraz papryka słodka
-2 łyżki masła
-2 łyżki oliwy

Mięso kroimy na plastry pod ukosem doprawiamy sola i pieprzem oraz papryka słodka. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz masło i wrzucamy kurczaka. Następnie dajemy cebule czerwona dwa ząbki czosnku drobno pokrojone oraz jeden ząbek pokrojony w plastry, smażymy, jak się zarumieni dodajemy szpinak i dusimy aby był miękki. Następnie dodajemy pomidory z puszki bez zalewy i dalej dusimy, później dodajemy pokrojona natkę pietruszki i doprawiamy sola pieprzem i odrobina cukru. Na koniec ugotowany makaronu Barilla (zgodnie z instrukcja na opakowaniu) dodajemy do sosu i mieszamy. Nakładamy na talerze i posypujemy drobno pokrojona mozzarella oraz stroimy np. miętą. Smacznego!