Zgłoszenie

Katarzyna

Tutto fresco

Głosy:  0

Weź makaron Barilla Bavette n.13 i ugotuj go al dente. Do wody dodaj soli morskiej, odrobinę masła czosnkowego i gałązkę rozmarynu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć dwa zgniecione ząbki czosnku i pokrojoną papryczkę chilli. Jedną pieczarkę portobello pokrój w paseczki i dorzuć do czosnku i chilli. Obieraczką do warzyw wykrój paski cukinii, przyciskaj obieraczkę mocno do warzywa aby uzyskać długie płaty. Cukinię dorzuć do dobra na patelni. Mieszaj. Dodaj soli morskiej i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Kiedy warzywa zmiękną dorzuć bazylię i kilka kropli oliwy. Następnie dodaj makaron i wszystko wymieszaj. Voi la! Tutto fresco gotowe! Podawaj od razu z patelni i nie zapominaj obficie posypać parmezanem. Smacznego! PS. Przygotowanie dania zajmuje 15 minut.