Zgłoszenie
Składniki :
150 g makaronu Taglatelle Barilla
200 g bobu
2 bardzo młode cukinie
100 g groszku cukrowego
60 g młodego zielonego groszku
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
150 ml śmietanki kremówki
50 g parmezanu
sól, pieprz do smaki
Zacznij od przygotowania wszystkie składników, później nie będzie już na to czasu.
Bób wrzuć na wrzącą, osoloną wodę. Gotuj 10 minut, przelej zimną wodą i obierz ze skórek.
Czosnek i cukinię pokrój na plasterki.
Groszek wyłuskaj ze strąków.
Ser zetrzyj na drobnych oczkach.
Zagotowuj wodę, dodaj sól i wrzuć makaron. Gotuj 6 minut, odcedź i przełóż do garnka w którym się gotował.
Na patelni rozgrzej masło dodaj czosnek jak tylko zacznie pachnieć dorzuć groszek cukrowy i cukinię. Smaż 2 minuty, dodaj śmietankę i gotuj na małym ogniu kolejne 2 minuty.
Dodaj bób, zielony groszek i parmezan, dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Po kolejnych 2 minutach gdy sos lekko zgęstnieje dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i podawaj.
Bon Appetit !