Zgłoszenie
– 3 gniazdka makaronu Barilla Tagliatelle all’Uovo,
– 3 pełne garści świeżego szpinaku,
– 2 ząbki czosnku,
– pół średniej wielkości cebuli,
– szklanka sera ricotta,
– kilka kostek sera feta,
– mały płat łososia wędzonego,
– sól i pieprz do smaku.
Ugotuj makaron Barilla Tagliatelle all’Uovo
Szpinak umyj. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę, zeszklij na odrobinie oliwy. Na
patelnie dodaj czosnek przepuszczony przez praskę. Chwilę podsmaż. Dodaj szpinak,
przykryj i zaczekaj aż zmięknie. Na koniec całość wymieszaj z serem ricotta, dopraw do
smaku.
Sos dodaj do makaronu i wymieszaj.
Przełóż na talerz, posyp serem feta i udekoruj wędzonym łososiem.
Gotowe!