Zgłoszenie
Natalia
Składniki:
✓ 10 sztuk zielonych szparagów
✓ 100 g bezglutenowego makaronu w kształcie rurek
✓ 2 ząbki czosnku
✓ 2 łyżki oliwy z oliwek
✓ 100 g bezglutenowej szynki szwarcwaldzkiej
✓ świeży czarny pieprz (mielony), sól
✓ koperek
✓ parmezan
Przygotowanie:
• Ugotować w dużej ilości wody makaron al dente.
• Na rozgrzanej patelni zeszklić obrany czosnek, dodać szparagi (pokrojone na ok. 4 cm, kawałki). Smażyć przez 2 minuty. Następnie dokładamy szynkę, którą wcześniej należy pokroić na cienkie plasterki. Kiedy szparagi oraz szynka są lekko przysmażone, czas przełożyć na patelnię nasz ugotowany makaron.
• Przed podaniem należy doprawić solą, pieprzem i koperkiem.
Smacznego!