Zgłoszenie

Maria

Spaghetti ze szpinakiem i pstrągiem łososiowym

Głosy:  1/1 9

Paczka makaronu Barilla Spaghetti na 5 osób – ugotować al dente – nie hartować. W czasie gotowania makaronu przygotować szpinak – na oliwę wrzucić kilka posiekanych ząbków czosnku, a następnie wrzucić szpinak mrożony liściasty ( paczka 400- 500 g), smażyć kilka minut, posypać łyżeczką mąki, zamieszać i wlać śmietanę słodką 12 – 30% (jak kto woli), doprawić solą, cukrem i maggi w płynie. Pstrąga posypanego solą i pieprzem (ilość kawałków dopasować do liczby osób) usmażyć na maśle – a raczej dusić – kilka minut. Gotowe składniki położyć na talerz osobno lub zmieszać, udekorować koperkiem, pomidorkami koktajlowymi i danie gotowe!