Zgłoszenie
Joanna
Składniki – 4 porcje
Barilla Spaghetti 350-400 g
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
2 pomidory
cukinia średniej wielkości
garść natki pietruszki
garść szczypiorku
5-6 łyżek oliwy
pieprz do smaku
Cukinię pokroić w słupki i udusić na łyżce oliwy na patelni (krótko, by pozostała chrupka). Pomidory obrać ze skórki, wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Na patelni udusić pomidory z posiekaną natka i pieprzem. Dodać tuńczyka i smażyć jeszcze przez chwilę by odparowała woda. W międzyczasie ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu. Odcedzić go i wymieszać w garnku z cukinią i pomidorami z tuńczykiem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, oliwę, wymieszać i podać.
Smacznego!