Zgłoszenie

Anna

Spaghetti z sosem aglio olio e peperoncino i suszonymi pomidorami

Głosy:  1/1 1

Najszybsze danie świata z małym twistem. Na początku wstawiam do gotowania makaron. W czasie gotowania przygotowujemy dodatki: wlewamy na patelnię dużą porcję oliwy, około 4 ząbki czosnku siekamy w plasterki i wrzucamy na oliwę. Dodajemy także papryczki – świeże lub suszone. Musimy uważać, aby czosnek się nie spalił. Uwielbiam suszone pomidory, dlatego kroję kilka na mniejsze kawałki i dodaję na patelnię. Siekam pęczek pietruszki. Teraz pora na finał: gdy makaron jest gotowy, dodaję go na patelnię razem z pietruszką, doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszam, tak aby makaron był oblepiony oliwą, czosnkiem i pietruszką. Pyszne danie jest gotowe, a suszone pomidory to ciekawy dodatek do tego podstawowego tradycyjnego włoskiego dania. Smacznego!