Zgłoszenie
Składniki:
makaron Spaghetti Barilla
100g serka feta
50g masła
oliwa
1 średnia cebula
ulubione pomidory krojone z puszki
1 papryczka chilli
świeża bazylia
sól
Na patelni rozgrzewamy oliwę, kroimy cebulę na drobno i wrzucamy na rozgrzaną patelnię,
podsmażamy z lekka i dodajemy masełko oraz pokrojone chilli. Mieszamy co jakiś czas aby
cebulka się nie przysmażyła. Kiedy wszystko nam się pięknie zeszkli dodajemy pomidory z
puszki oraz serek feta. Gdy serek się roztopi w sosie wrzucamy liście bazylii, solimy do
smaku i gotowe.
Makaron przygotowujemy dopiero wtedy gdy sos jest gotowy, tak aby podać go zaraz po
ugotowaniu. Gotujemy al dente w osolonej wodzie, po czym odcedzamy i nie płuczemy pod
zimną wodą aby na makaronie pozostała skrobia, dzięki czemu sos będzie idealnie
przylegał do naszego makaronu. Podajemy z sosem, możemy ozdobić listkiem świeżej
bazylii.
Smacznego 🙂