Zgłoszenie

Magda

Spaghetti z rozmarynową piersią kurczaka i chipsami czosnkowymi

Głosy:  1/1 52

Składniki:
500 g makaronu Barilla Spaghetti n. 5
500 g mięsa z piersi kurczaka
250 g pomidorków koktajlowych
7-8 ząbków czosnku
5 łyżek oliwy
Rozmaryn, sól, pieprz
Parmezan

Przygotowanie:
Mięso pokroić na grubsze paski, posolić, doprawić pieprzem i posypac rozmarynem. Tak przygotowane rozbić delikatnie tłuczkiem.
Na rozgrzaną oliwę na patelni wrzucić pokrojone w cieniutkie plasterki (chipsy) 6 ząbków czosnku i smażyć z obu stron na jasnobrązowy kolor. Czosnek zdjąć, a na patelnię wrzucić mięso. Smażyć z obu stron, ok. 5 minut z dodatkiem kilku gałązek rozmarynu.

Makaron Barilla ugotować w lekko osolonej wodzie – ok. 8 minut.

Gotowe mięso przełożyć do miski i przykryć. Na patelnie wrzucić przekrojone na pół pomidorki i wycisnąć przez praskę pozostałe ząbki czosnku. Chwilkę podsmażyć i dorzucić ugotowany makaron.
Całość wymieszać.

Na talerz nałożyć porcje makaronu, na wierzchu położyć paseczki kurczaka i chipsy czosnkowe. Posypać startym parmezanem.

Smacznego