Zgłoszenie

Maria

Spaghetti z mięsem wołowym

Głosy:  1/1 3

Składniki na 3 porcje:

makaron Barilla Spaghetti n.5 1/2 paczki
pomidory w puszcze
150 g mielonego mięsa wołowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka oregano
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 świeżych listków bazylii
pieprz
sól
1 łyżka oliwy z oliwek
100 g świeżo startego sera (parmezanu lub innego)

Sposób przygotowania:

Mięso przyprawić pieprzem i solą. Dodać sos sojowy, wyciśnięty czosnek i oregano. Podsmażyć na oliwie z oliwek. Po paru minutach dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać przez jeszcze 5 minut. Następnie dodać pomidory z puszki i całość smażyć na małym ogniu przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojoną świeżą bazylię i wymieszać.

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Czas gotowania 8 minut. Makaron odcedzić.

Makaron wymieszać z sosem. Następnie posypać startym serem i udekorować listkami bazylii.

Podawać na gorąco!!!