Zgłoszenie
dla 2 osób
czas: 15 minut
składniki:
200g makaronu Spaghetti n.5 Barilla
50g cienko pokrojonej pancetty
jedna mała bulwa kopru włoskiego
10 pomidorków koktajlowych
oliwa ekstra vergine
szczypta suszonego chili
kawałek suchego pszennej bułki
świeżo mielony pieprz
sól morska
parmezan
Umyj dokładnie warzywa.
Odkrój zielone części kopru włoskiego, a samą bulwę posiekaj w drobne piórka.
Pomidorki przekrój na pół.
Pancettę posiekaj w paski.
Zacznij podsmażać pancettę, a gdy tłuszcz się zacznie wytapiać dodaj koper włoski.
Gdy lekko się zrumieni dodaj pomidorki, możesz dodac troche oliwy. Mieszaj delikatnie. Dopraw solą i odrobiną pieprzu.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Tuż przed końcem gotowania makaronu, drobno pokrój bułkę i zrumień ją na odrobinie oliwy wraz z suszoną chili.
Stworzysz w ten sposób chrupiąca i lekko pikantną posypkę.
Odcedź makaron i dodaj do pozostałych składników. Zamieszaj, aby wchłonął jak najwięcej sosu.
Podawaj natychmiast, posypane zrumienioną bułką i startym parmezanem.