Zgłoszenie
Anna
Składniki:
500g makaronu Barilla spaghetti n.5
100g pomidorów suszonych + olej z pomidorów
jedna pojedyncza pierś z indyka
5 łyżek śmietany 18%
3 łyżki nasion słonecznika
200ml piwa porter
jedna suszona papryczka cayenne
szczypiorek
sól, mąka ziemniaczana
Na oleju z pomidorów podsmaż indyka pokrojonego w kostkę z ze zmieloną papryczką. Dodaj pokrojone na mniejsze kawałki pomidory suszone i szczyptę soli. Wlej piwo i gotuj przez kilka minut. Dodaj śmietanę, podprażone na osobnej patelni nasiona słonecznika, a następnie garść posiekanego szczypiorku. Jeśli sos jest zbyt rzadki wsyp pół łyżeczki mąki ziemniaczanej i gotuj minutę. Następnie dodaj ugotowany makaron i wymieszaj nie zdejmując z ognia. Po chwili można podawać, smacznego!